L’Ajuntament d’Amposta presenta la campanya de promoció turística “La Ciutat del Riu” i el Col·lectiu de Cuina de l’Arròs al Palau Robert de Catalunya.
La ciutat d’Amposta ha engegat una campanya de promoció turística que sota el nom “La ciutat del riu” pretén mostrar els actius culturals, comercials i paisatgístics de la ciutat, però també molt especialment posicionar-la com a destí de turisme esportiu, aprofitant que al desembre de 2012 la ciutat d’Amposta va obtenir el segell de Destinació de Turisme Esportiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme i que la inclou com a pol d’excel·lència en la pràctica del rem en aigües tranquil·les. El Palau Robert de Catalunya a Barcelona va acollir l’acte de presentació, que va estar presidit per l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i al que també van assistir la Directora General de Turisme, Marian Muro, el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, i el Secretari de Comunicació, Josep Martí.
La primera fase de la campanya ha consistit en l’edició de tres espots promocionals que tenen com a eix principal la pràctica de l’esport d’alta competició, tot aprofitant per mostrar altres atractius de la ciutat com són el Centre d’Art, el Museu de les Terres de l’Ebre, la celebració de la Festa del Mercat a la Plaça, el comerç de ciutat, la gran tradició musical d’Amposta i també els espais de gran bellesa natural dels voltants de què gaudim al Delta de l’Ebre, un paisatge únic, lligat al cultiu de l’arròs i també a la seva gastronomia.
Partint de dos protagonistes de països estrangers que venen a Amposta per competir en les seves respectives especialitats esportives (rem i esgrima), la història, protagonitzada pels actors Amiran Teherekov i Katrin Vankova, es desenvolupa a l’entorn de la pràctica de l’esport d’alt rendiment, la immensitat d’un paisatge únic, i el riu Ebre que uneix i vertebra tota una ciutat i dóna vida a l’entorn. Els vídeos han estat realitzats per la productora ampostina Filmsnòmades, sota la direcció de Santi Valldepérez i Jaume Moya de Juan i ha comptat amb un gran equip de col·laboradors. En menys de 24 hores els vídeos han acumulat més de 7.000 visualitzacions a través de la xarxa.
A mitjà i llarg termini, “La ciutat del riu” esdevindrà una campanya més global, ja que a través d’una estratègia comunicativa transmèdia, comptarà amb un lloc web propi que inclourà tots els materials que s’aniran produint arran de la campanya i que l’aniran fent créixer. “La ciutat del riu” serà el leitmotiv de les campanyes de promoció de la ciutat i de totes les activitats orientades a atreure turisme a la ciutat.
L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, va apuntar els grans actius de la ciutat d’Amposta, que destaca per la seva gran tradició musical i la qualitat de les seves instal·lacions esportives, i que ara es vol donar a conèixer com una destinació turística que combina de la millor manera possible el paisatge, la cultura, la gastronomia i l’esport. Per la seva banda, la Director General de Turisme, Marian Muro, va posar l’accent en què l’arròs, el seu procés productiu i la seva gastronomia han de ser un dels principals elements a potenciar per donar a conèixer la ciutat d’Amposta i el Delta de l’Ebre perquè és allò que la singularitza i la fa única.
D’altra banda, en el transcurs del mateix acte, es va presentar el Col·lectiu de Cuina de l’Arròs, que integren dinou establiments d’Amposta i que és fruit del treball que des de fa un temps està duent a terme l’Associació de Restauradors d’Amposta. El Col·lectiu, que duu el nom “L’essència de l’arròs. Amposta – Delta de l’Ebre”, té com a objectiu posicionar internacionalment Amposta i el Delta de com a capital catalana de la cuina de l’arròs. En aquest sentit, i gràcies al suport de la Cambra Arrossera del Montsià, el col·lectiu realitzarà dues jornades gastronòmiques de l’arròs amb les que Amposta vol promocionar la cuina de l’arròs i que coincideixen amb la plantada i la sega al juny i a l’octubre respectivament.
El Col·lectiu de Cuina de l’Arròs es va encarregar de repartir unes 300 degustacions d’arròs entre els assistents a l’acte, tot combinant-lo amb productes de la temporada i reinventant les receptes tradicionals de múltiples maneres. A més, APASA (Associació de famílies amb disminuïts psíquics del Montsià) va fer un regal als assistents i la presència de “Guardet lo cantador i la seva rondalla” posaven la nota musical i més divertida a l’acte amb la música i la cançó popular i tradicional del Delta de l’Ebre.
El col·lectiu el formen els establiments:
Bon Gust, Bosc de Ribera, Can Paquita, Casa Amadeo, El Secret, Els Ullals, Gatsby, La Barraca del Delta, La Gramola, L’Algadir del Delta, L’Antic, L’Estany-Casa de Fusta, Lo Pati d’Agustí, Nit i Dia, Pastisseria Jiménez, Pastisseria Pous, Temps de Terra, Entre Pa i Pa, Lizarran
Arantxa Codorniu, presidenta de l’Associació de Restauradors d’Amposta i represnetant de l’Essència de l’Arròs, va explicar els objectius amb els que neix el col·lectiu i la celebració de les jornades gastronòmiques per a les que s’ha editat un calendari de gastronomia i paisatge on el comensal sabrà, en funció de l’època de l’any en què vol visitar Amposta i el Delta de l’Ebre, com està el paisatge i quins són els productes de temporada que trobaran a taula. El calendari es podrà trobar als fullets promocionals del col·lectiu i també al web turismeamposta.cat
Cal assenyalar també en l’àmbit del paisatge deltaic que al setembre tindrà lloc la primera fira d’observació d’ocells, el primer Festival Internacional d’Ornitologia, per posicionar Amposta internacionalment com un dels millors llocs per a l’observació d’ocells i que tindrà lloc a Monnatura, a la llacuna de La Tancada.